Miljö och klimat

Lägg till en kort biografi. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin id arcu aliquet, elementum nisi quis, condimentum nibh.

Sedan miljoner år tillbaka har jordens klimat enbart berott på naturens inneboende – och mirakulösa – krafter. Det klimat som finns runt om i världen skulle varit detsamma även om det inte funnits några människor. Nu står det klart att den industrialisering som började på 1800­-talet och sedan dess har ökat i allt snabbare takt innebär en mätbar påverkan på klimatet.

Det blir varmare, inte mycket men så mycket att havsvattnet långsamt blir varmare. Därmed höjs vattenytan och stora landytor blir översvämmande. Vi i Framtiden i våra händer har ett mål att ge ett bidrag till den nödvändiga folkbildningen när det gäller klimatet.

Vi vet också att riksdag och regering måste ha folkets stöd för att kunna införa lagstiftning som är nödvändig för att effekterna av klimatförändringarna, i Sverige och övriga världen, ska medför så liten skada som möjligt.

%d bloggare gillar detta: