Aktuellt

Boktips

Björn Forsbergs nya bok borde alla läsa!

En djupgående men sammanhållen och intresseväckande genomgång. Björn Forsberg skriver informativt och med stor inlevelse om Sveriges infrastruktur de senaste 200 åren. Vi får också veta vad han ser för framtidsscenarion för våra olika typer av trafik.

Allmogegården i Tolarp

En lördagseftermiddag i slutet av september besökte några ut FIVH Allmogegården för att få veta lite om hur man arbetar på gården och hur Småbrukarkursen är upplagd

Att snuvas på konfekten

Det gröna teknikskiftet som pågår har inget med omställning att göra! Det industriella flödet av varor och tjänster i allt häftigare konkurrens om jordens resurser påskyndas ytterligare av ropen på att allt ska göras och kallas hållbart.

Gåva ur Anna Horns minnesfond 2020

Aktion Rädda Vättern – ARV har tilldelats årets gåva ur Anna Horns minnesfond för sitt värdefulla arbete

Elisabeth Lennartsson ARV:s ordförande, Askersund och Eva Dybing, Vadstena mottog priset 5000 kr och ett diplom. Gåvan delades ut av Framtiden i Våra Händer vid en enkel ceremoni, i samband med höst/styrelsemötet på kulturreservatet Åsens by 20 september. I diplomet står motiveringen: För väldokumenterat informationsarbete med syfte att belysa vikten av att Vätterns unika vattenområde skyddas mot föroreningar liksom omgivande natur- och kulturlandskap mot miljöförstörande exploatering.

Holma Folkhögskola

FIVH är en av de 8 föreningarna som står bakom Holma folkhögskola.

Skolan har säte på Holma gård i Höör kommun, där all undervisning nu sker.

Sittstrejk för klimatet

#fridaysforfuture

De ungas klimatuppror, #fridaysforfuture, som startade med Greta Thunbergs ensamma skolstrejk framför riksdagshuset har spridit sig som en löpeld över världen.

Sittstrejk för
klimatet
# Fridays for future
Varje fredag utanför stadshus/
kommunhus eller Stora torget.För tider - klicka på ort i kartan
Karta över pågående och planerade manifesta-
tioner i världen: :
Kontakt:
Janine O’Keeffe, Stockholm
janineoke@gmail. com
070-401 78 39