Näshulta Framtid

Visas i: Boende, Djurhållning, Energi, Kärngård, Mat, Odling, Södermanland

Namn:
Marianne Segers & Paul Teepen

Adress:
Solbacka Gård, 635 19 Eskilstuna

Email:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hemsida
Vid Solbacka gård tillverkas surdegsbröd från eget mjöl, flingor från eget spannmål, mjölksyrar, torkar, syltar, tillverkar tofu, miso, seitan och pressar must från egen frukt (ingen försäljning). Odlar gamla ursprungssorter av vete, udda sädesslag och köksväxter, ”Det ätbara landskapet”, med mera. Två grävda brunnar för bevattning. Djur som finns på gården, gutefår, dvärghöns, dvärgkaniner, katt. Uppvärmning med ved. Många transporter med cykel. Alternativ teknik med handverktyg, skonsamma odlingsmetoder, urinseparerande toasystem, urinseparerande torrdass, kretslopp av vatten, solceller. Gårdsförvaltaren är expert på äldre byggnadsteknik såsom timmerlagning, rödfärgning, målning med linoljefärg. Kurser arrangeras för naturlig odling, träd- och buskbeskärning, hantverk, makrobiotisk-veganmatlagning, baka med surdeg, matförädling och ekofilosofi. Expert på samodling och växtföljd. Inspiration hämtas från John Seymour (Självhushållning), Masanobu Fukuoka (The natural way of farming), Viktor Schauberger (Biologische Fruchtbau + Theorien über Ackerbau), Michio Kushi (Natural Agriculture and Food Processing), Johanna Paungger und Thomas Poppe (Der lebendige Garten) och forskning om fri energi (Schauberger, Tesla). Har skrivit en bokserie om nio böcker (Se webbsidan under Publikationer). Gårdsvisning efter överenskommelse. Pratar följande språk: Svenska, Holländska, Tyska, Engelska, lite Franska och lite Portugisiska. Tio kilometer söder om centrum, vägen mot Malmköping, avtag mot Hållsta

Boende

Djurhållning

Energi

Kärngård

Mat

Odling

Södermanland