Välkommen på årsmöte!

OBS! Ändra datum för årsmötet. Framtiden i våra händers årsmöte planeras nu till 22-23 maj.

På grund av situationen med coronasmittan skjuter vi upp årets årsmöte. Vi hoppas nu att läget förbättrats tillräckligt för att hålla det i slutet av maj. Sista anmälningsdag 4 maj. I övrigt är programmet oförändrat.

Plats: Allmogegården i Tolarp och Åsens by i Haurida

Program och praktisk information

Dag 1 22/5:

Klockan 12.30 samlas alla till mötet anmälda vid motell Vida Vättern invid E4-an ca 2 mil norr om Huskvarna där vi äter lunch.

De personer som kommer med tåg hämtas av bilburna deltagare som kommer väster-, öster- och söderifrån vid Jönköpings centralstation, mellan 11.00 - 12.00. (När vi vet mer om vilka personer som kommer med tåg och vid vilka tider så får besked ges om lämplig upphämtningstid.) De som kommer norrifrån samlas i Örebro och åker därifrån med bil och finns på plats vid Motell Vida Vättern kl.12.30 senast.

Klockan 14.00 efter lunchen åker alla vidare 3-4 km till Allmogegården i Tolarp, i de bilar som vissa av oss kommit med. Där på gården berättar paret Maria och Bengt om kursverksamheten och visar oss i en fältvandring hur gården brukas och formas i samspel med gårdens elever under årstidernas växlingar. www.allmogegarden.se

Klockan 17.00 ca åker vi vidare mot Aneby, ca 3 mil på slingriga vägar till Haurida kyrkby och fram till Åsens by i närheten. Där ska vi övernatta i en eller flera av de gamla byggnaderna som nu inretts som vandrarhem.

Huvudbyggnaden är Prästgården. Vi bor i dubbel eller enkelrum efter önskemål och överenskommelse och förslagsmässigt lagar vi gemensamt vår kvällsmat i prästgårdsköket. Matvaror av enklare slag samt drycker medförs i bilen från Örebro i beräknad mängd. Innan kvällsmåltid och samspråk, eller därefter i skymningen hinner den som vill med en liten rundvandring i byn. Hela byn är ett kulturreservat. www.asensby.se

Dag 2 23/5:
Klockan 7.00 till 8.30 ca lagar och äter vi frukost i prästgårdsköket, även nu med medförda matvaror i bilen från Örebro. Därefter lämpliga längre rundvandringar i byn med sina anslutande åkrar och hagar.

Klockan 10.00 börjar vi årsmötet eentuellt med ingående förmiddagskaffe och avhåller det helt eller delvis med avbrott för ingående lunch klockan 12.30. Årsmötet hålls i det före detta svinhuset fullt inrett för småkonferenser för ca 25 personer. Lunchen serveras i närliggande kafébyggnad, en av byns tidigare gårdsbostäder.

Efter avslutat årsmöte samlas den nyvalda styrelsen till ett kort konstituerande möte ca 13.30 till 14.30. Därefter gemensam städning i vandrarhemmets byggnader och inpackning för hem eller färd mot nya mål. Klockan 15.00 samling i caféet för em-kaffe och därefter färd med våra bilar till Jönköpings central där de som kommit med tåg avlämnas för sina returresor, tidigast efter kl. 16.30 De av oss som ska åka vidare till årsmötet på Holma folkhögskola far vidare med bil till Höör under eftermiddagen och kvällen.

Årsmöteskostnader

Fördelningen av de slutliga kostnaderna mellan deltagarna och föreningen.

Samtliga mötesdeltagare betalar 5-600 kronor var (beroende på antal personer.) Detta belopp inkluderar huvudsakligen logi och matkostnader, exklusive de på Motell Vida Vättern dag 1.

(Obs! bäddutrustning och handdukar medtager av var och en. Går även att hyra.)
Föreningen FIVH betalar alla mötesdeltagares resekostnader motsvarande tåg 2 klass samt möteslokalen med mera på Åsens by dag 2 och övrigt i samband med besöket på Allmogegården dag 1.

Anmälan om deltagande

Anmäl senast 4 maj till Kurt Gustafsson om du kommer till årsmötet och hur du färdas. Med bil eller med tåg och de tågtider för ankomst och avfärd från Jönköping som då blir aktuella med anpassning för hämtning och samåkning med bil till programmets angivna tider och platser.

kurt@lutadalen.se, FIVH, Axbergs Åby 314, 70591 Örebro eller 070-2016362

Geografisk orientering

Inom en bit av nordöstra Småland, triangeln Jönköp /Huskvarna, Gränna vid Vätterns strand och Aneby ca tre mil österut inåt landet finns våra resmål.
De som anmält sig för deltagande erhåller tillsammans med föreskrivna årsmöteshandlingar också en kartskiss med orter och vägar för orientering i området.

OBSERVERA!
Viss omkastning av program och tider kan komma att behövas under de två dagarna. Samlingen vid Motell Vida Vättern dag 1 ligger fast, även tiden 16.30 dag 2 för avresa med tåg från Jönköping.

Eventuella förändringar i programtablån i övrigt kommer att finnas i det utskick som kommer att göras till de som anmält sig för deltagande i Årsmötet.