Aktuellt

BirGitta Tornéhielm - in memoriam

1936-2019

BirGitta Tornérhielm har hastigt lämnat oss, sina arbetskamrater i Styrelsen för Framtiden i våra händer, i sorg och saknad.

Birgitta var en mycket uppskattad och entusiastisk medarbetare inom vår organisation. Framför allt engagerade hon sig i det redaktionella arbetet med tidningen Ny Livsstil och med vår hemsida som hon outtröttligt drev vidare mot en allt större bredd.

Vi kommer att sakna hennes engagemang och iver att verka för en bättre värld där det personliga engagemanget har stor betydelse.

För Styrelsen för Framtiden i våra händer

Gunilla Winberg, ordförande

Att snuvas på konfekten

Det gröna teknikskiftet som pågår har inget med omställning att göra! Det industriella flödet av varor och tjänster i allt häftigare konkurrens om jordens resurser påskyndas ytterligare av ropen på att allt ska göras och kallas hållbart.

Holma Folkhögskola

FIVH är en av de 8 föreningarna som står bakom Holma folkhögskola med säte i Lund, men med alltmer undervisning och odling på Holma gård, nära Höör.r

Sittstrejk för klimatet

#fridaysforfuture

De ungas klimatuppror, #fridaysforfuture, som startade med Greta Thunbergs ensamma skolstrejk framför riksdagshuset har spridit sig som en löpeld över världen.

Sittstrejk för
klimatet
# Fridays for future
Varje fredag utanför stadshus/
kommunhus eller Stora torget.För tider - klicka på ort i kartan
Karta över pågående och planerade manifesta-
tioner i världen: :
Kontakt:
Janine O’Keeffe, Stockholm
janineoke@gmail. com
070-401 78 39

Nordisk Folkriksdag

Nordisk Folkriksdag har 1 – 4 augusti haft sitt årliga möte, arrangerat av Fritt Norden-föreningarna i Sverige, Norge och Danmark. Den här gången ägde mötet rum på Ljungskiles Folkhögskola.